Skip to main content

Laskutus

Yleiset#

Määrittele seuran yleiset laskutusasetukset (oletusarvot) klikkaamalla Muokkaa:

 • Maksuehto
  Määrittele, kuinka monta päivää maksuaikaa laskulle oletusarvoisesti annetaan. Toimihenkilö voi muokata maksuehtoa laskukohtaisesti laskuja luodessaan. Mikäli seuralla on käytössä Verkkolaskutus-lisäpalvelu, tulee maksuehdon olla vähintään seitsemän päivää, jotta lasku voidaan lähettää e-laskuna.

 • Viivästyskorko
  Määrittele oletusviivästyskorko.

 • Laskun oletusviesti
  Näkyy laskulla. Esim. "Muista käyttää laskulla näkyvää viitenumeroa."

 • Käytettävät ALV-prosentit
  Valitse ne ALV-prosentit, joita seura käyttää palveluita myydessään/laskuttaessaan.

Pankkitilit#

Lisää seuran pankkitilit:

 • Nimi
  Pankkitilin nimi, joka näkyy tilinvalintalistassa laskutuksen yhteydessä. Esimerkiksi Pojat 03.

 • Käytössä
  Kun valinta päällä, pankkitili on laskua tehtäessä valittavissa.

 • IBAN
  Laskulle tulostettava tilinumero kansainvälisessä muodossa.

 • BIC
  Pankin tunnistetieto.

 • Kirjanpitotili
  Mikäli seuralla on Kirjanpito-lisäpalvelu käytössä, määritä kirjanpitotili.

 • Saaja
  Laskulle tulostettava maksun saajan nimi. Esimerkiksi [Seuran nimi] / Pojat 03.

 • Y-tunnus
  Laskulle tulostettava yritys- ja yhteisötunnus.

 • Osoite
  Laskulle tulostettava saajan osoite.

 • Sähköposti
  Laskulle tulostettava saajan yhteydenottosähköpostiosoite.

Huomaa

Voit myös järjestellä pankkitilit sopivaan järjestykseen, mikäli seuralla on useita tilejä. Klikkaa Järjestele pankkitilit ja siirtele tilejä avautuvan ikkunan oikean reunan hampurilaisvalikosta.

Ensimmäiseksi kannattaa asettaa seuran päätili. Mikäli esimerkiksi joukkueenjohtaja asettaa vahingossa laskulle väärän tilin, ja jäsen maksaa laskun, tulee maksusuoritus seuran päätilille (eikä toisen joukkueen tilille). Näin ollen seuran rahastonhoitajan on helppo tehdä korjaava tilisiirto.

Huomaa

Kun toimihenkilö (esim. rahastonhoitaja) luo ryhmässä ensimmäisen laskun, valitaan pankkitilinumero. Tämän jälkeen toimihenkilön viimeisin käyttämä tilinumero on oletustilinumerona tulevissa laskuissa.

Poistaminen#

Kun pankkitiliä ei enää tarvita, voidaan se poistaa käytöstä, jolloin laskua luova toimihenkilö ei voi valita kyseistä pankkitiliä laskulle. (Pankkitiliä ei voi kokonaan poistaa).

Klikkaa kolmipistevalikkoa kyseisen pankkitilin rivillä ja valitse Muokkaa. Avautuvassa ikkunassa poista valinta kohdasta Käytössä ja Tallenna.

Laskutuskategoriat#

Lisää seuran laskuissa käytettävät laskutuskategoriat (esim. Kuukausimaksut, Jäsenmaksut, Kurssimaksut, Varustemaksut jne.) Kategorioita käyttämällä seuran talouden kokonaiskuvan hahmottaminen ja raportointi on helpompaa.

Klikkaa Uusi laskutuskategoria ja syötä kategorian nimi.

Laskutuskategoriat kannattaa muodostaa kirjanpidon tilikartan mukaiseksi, jolloin laskutus- ja maksuraportit saadaan helposti vietyä kirjanpitoon.

Huomaa

Voit myös järjestellä laskutuskategoriat sopivaan järjestykseen. Näin ollen toimihenkilöiden luodessa laskuja yleisin laskutuskategoria (esim. Kuukausimaksut) on listalla ensimmäisenä valittavissa, jolloin virheiden määrä pienenee. Klikkaa Järjestele laskutuskategoriat ja siirtele kategorioita avautuvan ikkunan oikean reunan hampurilaisvalikosta.

Poistaminen#

Voit yhdistää laskutuskategorioita toisiinsa valitsemalla kategoriat taulun vasemmasta sarakkeesta ja Valitse toiminto Yhdistä valitut. Avautuvassa ikkunassa valitse kategoria, johon muiden kategorioiden tiedot liitetään ja Tallenna.

Näin poistettavaan kategoriaan liittyvät tilastot (esim. laskutusraportit) siirtyvät toiseen kategoriaan.

Video-ohje#