Tapahtumat

Tapahtumapaikat

Pääkäyttäjä voi luoda uusia tapahtumapaikkoja seuraavasti:

1. Klikkaa Uusi tapahtumapaikka.

2. Määritä tapahtumapaikan nimi.

3. Voit myös määritellä paikan osoitetiedot ja web-linkin (esim. jalkapallokentän kotisivut).

4. Lopuksi Tallenna.

Huomaathan, että tapahtumapaikkoja voi lisätä myös tapahtuman luomisen yhteydessä! Esimerkiksi valmentaja voi myös lisätä uuden paikan seuralle.

Vinkki

Voit luoda karttalinkin tapahtumapaikalle, jolloin jäsenten on helppo navigoida paikalle. Klikkaa Tapahtumapaikan kohdalla kolmipistevalikkoa (tai hiiren oikealla puolella) ja valitse Lisää linkki. Muista varmistaa, että osoite on varmasti oikein!

Poistaminen tai yhdistäminen

Pääkäyttäjänä voit poistaa tapahtumapaikan valitsemalla kyseisen paikan taulun vasemmasta sarakkeesta ja Valitse toiminto Poista valitut. Poistaminen onnistuu vain, mikäli kyseinen tapahtumapaikka ei ole käytössä eli sitä ei ole valittu yhdenkään tapahtuman paikaksi.

Poistamisen sijaan voit kuitenkin yhdistää tapahtumapaikan toiseen tapahtumapaikkaan, jolloin kyseinen tapahtumapaikka poistuu listalta, mutta siihen liittyvät tilastot siirtyvät toisen tapahtumapaikan alle.

Valitse tapahtumapaikat taulun vasemmasta sarakkeesta ja Valitse toiminto Yhdistä. Avautuvassa ikkunassa valitse, mihin tapahtumapaikaan muut tapahtumapaikat liitetään.

Video-ohje

Tapahtumatyypit

Tapahtumatyyppien (esim. harjoitus, ottelu, kurssi, muu jne) avulla tapahtumia ja tapahtumatilastoja voidaan suodattaa ja ryhmittää tapahtumatyypeittäin. Myös raportointi on helpompaa ja selkeämpää, kun oikeissa tapahtumissa käytetään oikeita tapahtumatyyppejä.

Klikkaa Uusi tapahtumatyyppi ja syötä tyypin nimi sekä väri.

Tapahtumatyyppejä voit myös järjestää, jolloin yleisin tapahtumatyyppi (esim. harjoitus) on listalla valittavissa ensimmäisenä, kun toimihenkilö luo tapahtumaa. Klikkaa Järjestele tapahtumatyypit ja siirrä tyyppejä avautuvan ikkunan oikean reunan hampurilaiskuvakkeesta ja Tallenna.

Poistaminen

Voit poistaa yhden tai useamman tapahtumatyypin valitsemalla tyypit taulun vasemmasta sarakkeesta ja Valitse toiminto Poista valitut.

Huomioi, että poistettavat tapahtumatyypit eivät poistamisen jälkeen kuulu mihinkään tapahtumatyyppiin, mikä vaikuttaa myös raportteihin.

Tapahtuman lisäkentät

Pääkäyttäjä voi määrittää seuratasolla tapahtuman lisäkenttiä, joita toimihenkilöt voivat hyödyntää tapatumailmoittautumisten yhteydessä. Tapahtuman lisäkentät liittyvät siis yleisesti vain kyseiseen tapahtumaan ja kyseistä tietoa ei haluta kerätä seuran jäsenrekisteriin.

Esimerkiksi halukkuutta osallistua leiriruokailuun ja allergioita voidaan tiedustella leiritapahtuman yhteydessä, mikäli tietoja ei tarvita tapahtuman jälkeen. Tapahtuman lisäkentillä kysytyt tiedot katoavat määritellyn ajan kuluttua.

1. Klikkaa Uusi tapahtuman lisäkenttä.

2. Määrittele lisäkentän nimi, halutessasi ohjeet täyttäjälle, tyyppi, oletustila (pakollinen/valinnainen) sekä oletus säilytyspäivät (kuinka kauan tietoja säilytetään tapahtuman päättymisen jälkeen.

3. Varmista, että valintaruutu Käytössä on valittuna. Näin toimihenkilöt voivat lisätä kyseisen Tapahtuman lisäkentän tapahtumiin niitä luodessaan.

Poistaminen

Voit poistaa Tapahtuman lisäkentän klikkaamalla kolmipistevalikkoa kyseisen lisäkentän rivillä ja valitsemalla Poista.

Mikäli lisäkenttä on tai on ollut käytössä jossakin tapahtumassa (yksikin jäsen on täyttänyt kentän), sitä ei voi poistaa kokonaan. Voit kuitenkin poistaa sen käytöstä, jolloin seuran toimihenkilöt eivät voi lisätä sitä tapahtumiin eivätkä jäsenet täten täyttää kenttää.

Klikkaa kolmipistevalikkoa lisäkentän rivillä ja valitse Muokkaa. Avautuvassa ikkunassa poista valinta kohdasta Käytössä ja Tallenna.

Video-ohje

Muut asetukset

Voit asettaa seuran tapahtumiin asetuksen, jolla jäsenen vastatessa tapahtumaan En osallistu, voi jäsen ilmoittaa poissaolon syyn.

1. Klikkaa Muokkaa.

2. Valitse tilaksi Käytössä.

3. Valitse poissaolon kysymyksen tyypiksi joko vapaa tekstikenttä tai valintalista. Listan vaihtoehtoja voit itse muokata.

4. Lopuksi Tallenna. Asetus on nyt käytössä seuran tapahtumissa.