Skip to main content

Jäsenen poistaminen ryhmästä

Voit poistaa jäsenen ryhmästä seuraavasti:

  1. Mene Jäsenet > Hallinta -sivulle ja aktivoi ryhmä, josta haluat jäsenen poistaa.

  2. Suodata poistettava jäsen esiin ja valitse jäsen taulun vasemmasta sarakkeesta.

  3. Valitse toiminto Poista ryhmästä.

Vinkki

Jäseneltä voi myös poistaa ryhmien jäsenyyksiä avaamalla kyseisen jäsenen jäsenkortin. Ryhmät-kohdassa klikkaa roskakori-kuvaketta poistettavan ryhmäjäsenyyden kohdalla ja vahvista poisto painamalla jäsenkortin Tallenna-painiketta. Tämä on hyvä tapa etenkin, jos haluat poistaa yksittäiseltä jäseneltä useampia ryhmäjäsenyyksiä kerralla.

Kun jäsenyys ryhmästä poistetaan, ei jäsen näe jäsensivullaan enää kyseisen ryhmän tapahtumia eikä tiedotteita. Jäsentiedot eivät poistu koko järjestelmästä, vaan jäsen voi edelleen jatkaa toisessa ryhmässä. Mikäli jäsenelle ei ole toisessa ryhmässä jäsenyyttä, siirtyy jäsen arkistoon.

Arkisto ryhmistä poistetuille jäsenille#

Huomaa

Arkistoon on pääsy vain seuran toimihenkilöllä, jolla on asetettuna seuran myClubiin pääkäyttäjäoikeudet.

Kun jäsen esimerkiksi lopettaa harrastamisen seurassa ja näin ollen poistetaan ryhmistä, siirtyy jäsen arkistoon. Arkisto löytyy kohdasta Jäsenet > Arkisto.

Jäsen ja tämän tiedot eivät siis poistu järjestelmästä kokonaan, vaikka tämä ei kuulu mihinkään ryhmään. Jäsenet on kuitenkin poistettu seuran yleisestä henkilötietojen käsittelyn piiristä. Jäsentietojen säilytysaika arkistossa jäsenen lopetettua seurassa tulee määritellä seuran tietosuojaselosteessa.

Arkistosta jäsen voidaan harrastuksen jatkuessa siirtää takaisin ryhmiin tai poistaa kokonaan järjestelmästä:

  1. Valitse jäsen taulun vasemmasta sarakkeesta.

  2. Valitse toiminto ja klikkaa Siirrä ryhmään TAI Poista jäsenet.