Viitemaksut

Kun jäsen, asiakas tai yhteistyökumppani on maksanut laskun väärällä viitteellä, voidaan viitemaksusuoritus kohdistaa uudelleen oikealle laskulle seuraavasti:

Maksu ei ole kohdistunut laskulle

Kaikki päivitetyt (kohdistuneet ja kohdistumattomat) viitemaksusuoritukset näkyvät sivulla Laskutus > Maksut. Mikäli kyseisen sivun taulussa on jonkun maksun sarakkeessa Lasku Kohdista laskuun -linkki, ei kyseinen maksusuoritus ole kohdistunut millekään laskulle. Kohdistamattoman viitemaksusuorituksen voi kohdistaa käsin seuraavasti:

1. Klikkaa Kohdista laskuun -linkkiä.

2. Etsi avautuvasta ikkunasta suodattimien avulla lasku, johon maksusuoritus kohdistetaan. Voit etsiä laskua esimerkiksi maksajan nimen perusteella.

3. Kun vastaava lasku löytyy, valitse lasku taulun vasemmasta sarakkeesta.

4. Vahvista kohdistus klikkaamalla Valitse.

Voit piilottaa kohdistamattoman rivin listalta häiritsemästä klikkaamalla Piilota, jos sinulla ei ole tarve kohdistaa viitemaksusuoritusta laskulle.

Maksu on kohdistunut väärälle laskulle

Joskus asiakas on saattanut maksaa kaksi (a ja b) laskua samalla viitenumerolla. Tällöin kaikki maksusuoritukset kohdistuvat yhdelle laskulle. Tällöin yhden laskun (a) tila on Maksettu liikaa ja toisen laskun (b) tila on Avoin tai Erääntynyt.

1. Mene Laskutus > Laskut -sivulle ja aktivoi haluamasi ryhmä.

2. Etsi lasku, jonka tila on Maksettu liikaa ja avaa kyseinen lasku.

3. Poista välilehdeltä Maksusuoritukset ylimääräinen viitemaksusuoritus klikkaamalla Poista. Ota laskun viitenumero muistiin ja Tallenna.

4. Mene sivulle Laskutus > Maksut.

5. Etsi listalta suodattimia tai hakukenttää (muistiin ottamallasi viitenumerolla) hyödyntäen viitemaksusuoritus, jonka kohdistuksen poistit.

6. Klikkaa maksun kohdalla Kohdista laskulle.

7. Etsi avautuvasta ikkunasta suodattimien avulla avoin lasku, johon maksusuoritus kohdistetaan. Voit etsiä laskun esimerkiksi maksajan nimen perusteella.

8. Kun vastaava lasku löytyy, valitse lasku taulun vasemmasta sarakkeesta ja vahvista kohdistus klikkaamalla Valitse.