Hyvityslaskun tekeminen

Mikäli toimihenkilö tekee laskun ja julkaisee eli lähettää laskun jäsenelle, kumppanille tai muulle taholle, mutta lasku/laskun osa onkin aiheeton, voi toimihenkilö tehdä hyvityslaskun. Näin lasku/ laskun osa mitätöityy ja maksuliikenne kirjautuu oikeaoppisesti myös seuran kirjanpitoon.

Huomaa

Hyvityslaskujen teko on mahdollista, mikäli seuralla on käytössä Kirjanpito-lisäpalvelu. Seuran pääkäyttäjä voi tilata Kirjanpidon myClubista (Asetukset > Lisäpalvelut).

Koko laskun hyvittäminen#

1. Mene Laskutus > Laskut -sivulle ja etsi lasku, jonka haluat hyvittää.

2. Valitse lasku taulun vasemmasta sarakkeesta ja valitse toiminto Luo hyvityslasku.

3. Jos haluat lähettää hyvityslaskun vastaanottajalle, pidä Lähetä vastaanottajalle -valintaruutu aktivoituna ja Vahvista.

Lasku on nyt hyvitetty. Muista myös palauttaa itse rahat vastaanottajan tilille mikäli laskulle on tullut suorituksia.

Laskun osittainen hyvittäminen#

Voit luoda korkeintaan laskun alkuperäisen summan suuruisen hyvityksen. Mikäli yrität luoda tätä suurempaa summaa, saat virheilmoituksen hyvitystä luodessa.

1. Mene Laskutus > Laskut -sivulle ja etsi lasku, jonka haluat hyvittää.
  2. Klikkaa laskun kohdalla kolmen pisteen valikosta Luo hyvityslasku.
  3. Kirjaa jokaiselle laskuriville haluamasi hyvitys.
  4. Lisää halutessasi sisäinen kommentti. Jos haluat lähettää hyvityslaskun vastaanottajalle, valitse Lähetä vastaanottajalle -valintaruutu aktiiviseksi.
  5. Lopuksi Tallenna.

Laskulle on nyt kirjattu valitsemasi suuruinen hyvitys. Mikäli laskun tilaksi muuttuu Maksettu liikaa, on laskun saaja jo maksanut osan laskusta. Tällöin kirjaa laskulle korjaava (negatiivinen) maksusuoritus, jolloin lasku päivittyy tilaan Maksettu. Muista myös tarvittaessa palauttaa itse rahat vastaanottajan tilille.

Poikkeustapaukset osittaisissa hyvityksissä#

MobilePay Invoice -laskut#

Mikäli teet osahyvityksen laskuun, joka on vastaanotettu MobilePayssa (MobilePay Invoice), perutaan kyseinen lasku MobilePayssa. Toimita lasku tällöin uudestaan sähköpostilla.

Verkkomaksut#

Laskua ei voi maksaa verkkomaksulla (Paytrail/Svea), mikäli laskulle on luotu osittainen hyvitys.

Mikäli haluat lähettää laskun maksettavaksi uudelleen MobilePay Invoicella / Verkkomaksulla, hyvitä lasku kokonaan ja luo uusi lasku.