Hyvityslaskun tekeminen

Huomaa

Hyvityslaskujen teko on mahdollista, mikäli seuralla on käytössä Kirjanpito-lisäpalvelu. Seuran pääkäyttäjä voi tilata Kirjanpidon myClubista (Asetukset > Lisäpalvelut).

Mikäli toimihenkilö tekee laskun ja julkaisee eli lähettää laskun jäsenelle, kumppanille tai muulle taholle, mutta lasku onkin aiheeton, voi toimihenkilö tehdä hyvityslaskun. Näin lasku mitätöityy ja maksuliikenne kirjautuu oikeaoppisesti myös seuran kirjanpitoon.

1. Mene Laskutus > Laskut -sivulle ja etsi lasku, jonka haluat hyvittää.

2. Valitse lasku taulun vasemmasta sarakkeesta ja valitse toiminto Luo hyvityslasku.

3. Jos haluat lähettää hyvityslaskun vastaanottajalle, pidä Lähetä vastaanottajalle -valintaruutu aktivoituna ja Vahvista.

Lasku on nyt hyvitetty. Muista myös palauttaa itse rahat vastaanottajan tilille.