Ennalta valittu kokoonpano

Joskus toimihenkilön tarvitsee tehdä tapahtumailmoittautuminen vain rajatulle joukolle, jolloin vain valitut jäsenet voivat ilmoittautua kyseiseen tapahtumaan. Esimerkiksi valitun/rajatun kokoonpanon tapahtumia voivat olla:

• Kamppailuseurassa vain tietyn vyöarvon omaavat saavat osallistua erikoisharjoituksiin.

• Joukkuelajeissa pelitapahtuma, jossa etukäteen valittu kokoonpano.

• Seuratasolla kokous vain hallituksen tietyille jäsenille.

Kyseisissä tapauksissa halutaan tehdä tapahtuma, johon vain tietyt ihmiset voivat ilmoittautua. Lisäksi tarve voi olla myös sille, että vain kyseiset jäsenet ylipäätään näkevät tapahtuman omassa kalenterissaan. Alla olevaa ohjeistusta voi soveltaa omaan tarpeeseen tapahtumissa, joihin halutaan tarjota ilmoittautuminen vain tietylle joukolle.

Tapahtuman luominen valitulla kokoonpanolla

1. Mene Tapahtumat > Hallinta-sivulle ja valitse haluamasi ryhmä aktiiviseksi.

2. Klikkaa Uusi tapahtuma ja määritä tapahtuman perustiedot (nimi, paikka, aika, kuvaus jne).

3. Välilehdellä Ilmoittautuminen ja näkyvyys määrittele seuraavat asetukset:

• Ilmoittautuminen: Valituille henkilöille

• Tapahtuman näkyvyys: Ryhmälle (kaikki ryhmän jäsenet näkevät tapahtuman) TAI Tapahtuma piilotettu (vain valitut henkilöt näkevät tapahtuman).

4. Määrittele loput asetukset ja Tallenna. Tapahtuma on nyt luotu.

5. Avaa sitten luomasi tapahtuma. Klikkaa Lisää-painiketta ja etsi tai suodata jäsenet, joille haluat ilmoittautumisen mahdollistaa. Lopuksi klikkaa Valitse.

Nyt vain valitsemasi jäsenet voivat ilmoittautua tapahtumaan. Voit lisätä jäseniä tapahtumaan myös jälkeenpäin.

Huomaa

Mikäli oletuksena on, että esimerkiksi kaikki kokoonpanoon nimetyt pelaajat tulevat peliin, voit asettaa kaikkien tapahtuman jäsenten Kyllä-tilaan. Valitse jäsenet taulun vasemmasta sarakkeesta ja valitse toiminto Aseta ilmoittautuminen tilaan "kyllä".