Skip to main content

Pelipaikka-tiedoston (Pelipassit) lataaminen myClubiin

Pelipaikka-tiedoston lataavalla toimihenkilöllä tulee olla Pääkäyttäjän tai Taloudenhoitajan rooli Pelipaikassa. Lisäksi toimihenkilön tulee olla myClub-pääkäyttäjä.

 1. Kirjaudu Pelipaikkaan.
 2. Mene Raportit-sivulle.
 3. Kohdassa Rakenna raportti klikkaa Rakenna.
 4. Valitse raporttiin tulostuviksi tiedoiksi Henkilön tiedot -valikosta (ks. kuva)
  • PalloID
  • Etunimi
  • Sukunimi
  • Syntymäaika
 5. Lisäksi valitse raporttiin Transactions -valikosta (ks. kuva)
  • Tuote
  • Tuoteryhmä (Rajaa: On yhtä kuin Playing pass)
  • Maksun tila (Rajaa: On yhtä kuin Maksettu)
  • Alkupäivä (Rajaa: Suurempi kuin edellisen vuoden viimeinen päivä, esim. 31.12.2019)
  • Päättymispäivä
 6. Klikkaa Suorita Raportti.
 7. Lataa CSV tietokoneellesi.
Huomaa

Mikäli hankitte seuranne pelaajille muun kuin Playing pass -tuotekategorian lisenssituotteita, hakekaa tiedot Pelipaikasta ja tuokaa CSV-raportit myClubiin yksi tuotekategoria kerrallaan. Esimerkiksi hankkiessanne korttelipasseja (Hobby pass), vaihtakaa kyseinen tuotekategoria Playing pass tilalle kohdassa 5 kirjoittamalla kohtaan Hobby pass.

Kuva: Pelipaikka -käyttöliittymä

Vinkki

Voit tallentaa raporttiin valitut kentät myöhempää käyttöä varten klikkaamalla Tallenna raportti.

Tämän jälkeen siirry myClubiin

 1. Mene Asetukset > Lisäpalvelut > Palloliitto -sivulle.

 2. Valitse kenttä, johon Pelipaikasta tuotava PalloID tallennetaan: klikkaa Muokkaa ja valitse valmis kenttä (esim. Lisenssi-ID) tai lisää uusi lisäkenttä (esim. PalloID). (Kentän käyttötilaksi kannattaa määritellä Nähtävissä).

 3. Klikkaa Tuo sisään lisenssejä-nappia ja valitse oikea CSV tiedosto tietokoneeltasi.

 4. Tuotuasi tiedoston näet listalla tiedostossa olleet pelaajat riveittäin. Jokaisella rivillä näet, miten Pelipaikan tiedot täsmäävät myClubin kanssa:

  1. OK: Tiedot kohdistettu jäseneen. PalloID, nimet ja syntymäaika täsmäävät.

  2. Konflikti: Tiedot kohdistettu jäseneen, mutta osa tiedoista ei täsmää. Voit hyväksyä rivin tiedot konfliktista huolimatta tai päivittää jäsenen tiedot oikeiksi.

  3. Virheellinen: Tiedot eivät kohdistu jäseneen. Tarkista tiedot ja/tai kohdista rivi manuaalisesti oikeaan jäseneen.

 5. Toimihenkilö (joukkueenjohtaja, valmentaja) näkee voimassolevan Pelipassin Jäsenet-sivulla

  1. Aseta suodatin Jäsenen kortti ja valitse haluttu Pelipassi (korttituote)

  2. Valitse taulun sarakkeeksi hammasrattaasta Jäsenen kortti.

Huomaa

Mikäli jäsenellä ei ole myClubissa PalloID:tä tallennettuna, päivittyy Pelipaikasta tuotu PalloID automaattisesti valittuun kenttään. Mikäli Pelipaikassa on useampi PalloID samalla jäsenellä, päivittyy vain yksi PalloID myClubiin. Kentän tiedon voi myöhemmin päivittää oikeaksi jäsentiedoissa.

Vinkki

Voit muistuttaa Pelipassittomia jäseniä helposti suodattamalla heidät näkyviin.

 1. Lisää suodatin Jäsenen kortti (Jäsenellä ei ole korttia).
 2. Valitse jäsenet ja lähetä sähköpostilla ohjeet Pelipassin hankintaan.
Vinkki

Tiedota pelaajia ja vanhempia myClub-tiedotteella, mikä Pelipassi joukkueen pelaajien tulee hankkia Pelipaikasta ja linkkaa ohjeistus Pelipassin hankkimiseen. Ohjeistusta Pelipaikasta.

Vaadittavan Pelipassin (Kortin) lisääminen tapahtumalle#

Joukkueenjohtaja tai valmentaja voi asettaa tapahtumalle vaadittavan Pelipassin (Kortin) tapahtuman asetuksissa. Näin voidaan tapahtumien yhteydessä kontrolloida osallistuvien jäsenten Pelipassin voimassaolo:

 1. Mene Tapahtumat > Hallinta-sivulle ja avaa haluttu tapahtuma muokkaustilaan.
 2. Klikkaa Kortit-välilehti auki.
 3. Klikkaa Lisää kortti ja lisää tapahtumaan käyvät Pelipassit (Kortit).

Jäsenen ilmoittautuessa tapahtumaan toimihenkilö voi tarkastaa tapahtumalistauksessa, keillä jäsenillä on tapahtumassa vaadittava Pelipassi (Kortti). Tieto löytyy valitsemalla taulun sarakkeeksi Käytettävä kortti.

Korttien hyödyntäminen#

Kun toimihenkilö tuo CSV-tiedoston Pelipaikasta myClubiin ja tarkastaa tuodut tiedot, muodostaa myClub ladatuista Pelipasseista Kortteja. Kortti löytyy Pelipassin ostaneen pelaajan jäsentililtä selainversiossa ja mobiilisovelluksessa. (Kortit on olemassaoleva lisäpalvelu myClubissa, jota hyödynnetään myös muissa konteksteissa). Yksi Kortti edustaa yhtä Pelipassia.

Kortti on voimassa saman ajan Pelipassin kanssa. Näin ollen yhdelle pelaajalle luodaan vain yksi Kortti yhtä saman kauden Pelipassia kohden.

Esimerkkilaskelma#

Seurassa on 200 pelaajaa, joille kaikille on ostettu Pelipassi Pelipaikassa. Seuran toimihenkilö tuo tiedot tammikuussa Pelipaikasta myClubiin. Jokaisesta Pelipassista muodostuu Kortti myClubiin. Kustannus seuralle on 200 * kortin hinta.

Tämän jälkeen Pelipassin ostaa Pelipaikassa vielä 50 seuran pelaajaa lisää. Seuran toimihenkilö tuo tiedot uudestaan myClubiin (tiedostossa on yht. 250 riviä Pelipasseja; 200 tuoduista Pelipasseista on jo luotu Kortteja tammikuussa). Kustannus seuralle 50 * kortin hinta. Huom. tarkista ajantasainen hinta aina hinnastosta.

Video-ohje#