Palloliitto Pelipassi -lisäpalvelu

Futisseuran ykköstykki - pelipassit seinäsyötöllä myClubiin

Esittely

Palloliitto Pelipassi -lisäpalvelulla futisseura tekee Pelipaikassa ostetuista pelipasseista myClub-kortteja. Seura lataa pelaajatiedot Pelipaikasta, tuo tiedoston myClubiin ja tarkastaa tiedot. myClub muodostaa tietojen perusteella voimassaolevia korttituotteita kullekin pelipassille, joka pelaajalla on voimassa. Palvelu helpottaa sekä seuran toimihenkilöiden (esim. jäsenvastaava) että joukkueenjohtajien työtä:

• Käsityön määrä vähenee merkittävästi, kun lisenssituotteita ja PalloID-numeroita ei tarvitse käsin naputella myClubiin
  • Ei työlästä kahden rekisterin vertailua; tiedoston tuonnin jälkeen toimihenkilöllä heti tieto hankituista Pelipasseista
  • Pelipassien käyttö Kortit-lisäpalvelulla sulavaa sekä toimihenkilön että jäsenen myClubissa
  • Helppo kontrolli: vain oikeilla Pelipasseilla peleihin
  • PalloID ja Pelipassi-tiedot perheen tiedossa helposti myClubissa.
Huomaa

Lisäpalvelun käyttö edellyttää, että seura on aktivoinut Kortit-lisäpalvelun.

Pelipaikka-tiedoston lataavalla toimihenkilöllä tulee olla Pääkäyttäjän tai Taloudenhoitajan rooli Pelipaikassa. Lisäksi toimihenkilön tulee olla myClub-pääkäyttäjä.

Käyttöönotto

Ennen Palloliitto Pelipassi -lisäpalvelun käyttöä Kortit-lisäpalvelu tulee olla aktivoituna. Aktivoi Kortit myClubissa Asetukset > Lisäpalvelut > Kortit.

Kun Kortit on aktivoitu, pääkäyttäjä voi aktivoida Palloliitto Pelipassi -lisäpalvelun:

1. Mene Asetukset > Lisäpalvelut > Palloliitto Pelipassi -sivulle
  2. Klikkaa Osta palvelu.
  3. Palvelu on käytössä ja voit ladata Pelipaikka-tiedoston myClubiin.

Pelipaikka-tiedoston (CSV) lataaminen myClubiin

1. Kirjaudu Pelipaikkaan.
  2. Mene Raportit-sivulle.
  3. Kohdassa Rakenna raportti klikkaa Rakenna.
  4. Valitse raporttiin tulostuviksi tiedoiksi Henkilön tiedot -valikosta (ks. kuva)
    • PalloID
    • Etunimi
    • Sukunimi
    • Syntymäaika
  5. Lisäksi valitse raporttiin Transactions -valikosta (ks. kuva)
    • Tuote
    • Tuoteryhmä (Rajaa: On yhtä kuin Playing pass)
    • Maksun tila (Rajaa: On yhtä kuin Maksettu)
    • Alkupäivä (Rajaa: Suurempi kuin edellisen vuoden viimeinen päivä, esim. 31.12.2019)
    • Päättymispäivä
  6. Klikkaa Suorita Raportti.
  7. Lataa CSV tietokoneellesi.
Huomaa

Mikäli hankitte seuranne pelaajille muun kuin Playing pass -tuotekategorian lisenssituotteita, hakekaa tiedot Pelipaikasta ja tuokaa CSV-raportit myClubiin yksi tuotekategoria kerrallaan. Esimerkiksi hankkiessanne korttelipasseja (Hobby pass), vaihtakaa kyseinen tuotekategoria Playing pass tilalle kohdassa 5 kirjoittamalla kohtaan Hobby pass.

Kuva: Pelipaikka -käyttöliittymä

Vinkki

Voit tallentaa raporttiin valitut kentät myöhempää käyttöä varten klikkaamalla Tallenna raportti.

Tämän jälkeen siirry myClubiin

1. Mene Asetukset > Lisäpalvelut > Palloliitto Pelipassi -sivulle.

2. Valitse kenttä, johon Pelipaikasta tuotava PalloID tallennetaan: klikkaa Muokkaa ja valitse valmis kenttä (esim. Lisenssi-ID) tai lisää uusi lisäkenttä (esim. PalloID). (Kentän käyttötilaksi kannattaa määritellä Nähtävissä).

3. Klikkaa Tuo sisään lisenssejä-nappia ja valitse oikea CSV tiedosto tietokoneeltasi.

4. Tuotuasi tiedoston näet listalla tiedostossa olleet pelaajat riveittäin. Jokaisella rivillä näet, miten Pelipaikan tiedot täsmäävät myClubin kanssa:

1. OK: Tiedot kohdistettu jäseneen. PalloID, nimet ja syntymäaika täsmäävät.

2. Konflikti: Tiedot kohdistettu jäseneen, mutta osa tiedoista ei täsmää. Voit hyväksyä rivin tiedot konfliktista huolimatta tai päivittää jäsenen tiedot oikeiksi.

3. Virheellinen: Tiedot eivät kohdistu jäseneen. Tarkista tiedot ja/tai kohdista rivi manuaalisesti oikeaan jäseneen.

5. Toimihenkilö (joukkueenjohtaja, valmentaja) näkee voimassolevan Pelipassin Jäsenet-sivulla

1. Aseta suodatin Jäsenen kortti ja valitse haluttu Pelipassi (korttituote)

2. Valitse taulun sarakkeeksi hammasrattaasta Jäsenen kortti.

Huomaa

Mikäli jäsenellä ei ole myClubissa PalloID:tä tallennettuna, päivittyy Pelipaikasta tuotu PalloID automaattisesti valittuun kenttään. Mikäli Pelipaikassa on useampi PalloID samalla jäsenellä, päivittyy vain yksi PalloID myClubiin. Kentän tiedon voi myöhemmin päivittää oikeaksi jäsentiedoissa.

Vinkki

Voit muistuttaa Pelipassittomia jäseniä helposti suodattamalla heidät näkyviin.

1. Lisää suodatin Jäsenen kortti (Jäsenellä ei ole korttia).
  2. Valitse jäsenet ja lähetä sähköpostilla ohjeet Pelipassin hankintaan.
Vinkki

Tiedota pelaajia ja vanhempia myClub-tiedotteella, mikä Pelipassi joukkueen pelaajien tulee hankkia Pelipaikasta ja linkkaa ohjeistus Pelipassin hankkimiseen. Ohjeistusta Pelipaikasta.

Vaadittavan Pelipassin (Kortin) lisääminen tapahtumalle

Joukkueenjohtaja tai valmentaja voi asettaa tapahtumalle vaadittavan Pelipassin (Kortin) tapahtuman asetuksissa. Näin voidaan tapahtumien yhteydessä kontrolloida osallistuvien jäsenten Pelipassin voimassaolo:

1. Mene Tapahtumat > Hallinta-sivulle ja avaa haluttu tapahtuma muokkaustilaan.
  2. Klikkaa Kortit-välilehti auki.
  3. Klikkaa Lisää kortti ja lisää tapahtumaan käyvät Pelipassit (Kortit).

Jäsenen ilmoittautuessa tapahtumaan toimihenkilö voi tarkastaa tapahtumalistauksessa, keillä jäsenillä on tapahtumassa vaadittava Pelipassi (Kortti). Tieto löytyy valitsemalla taulun sarakkeeksi Käytettävä kortti.

Lisätietoa

Palloliitto

Suomen Palloliitto on jalkapallon erikoisliitto, joka Kansainvälisen Jalkapalloliiton FIFA:n jäsenenä vastaa suomen kaikesta jalkapallo- ja futsaltoiminnasta ja sen kehittämisestä.

Lisätietoa Palloliitosta

Pelipaikka ja Pelipassi

Pelipaikka-henkilörekisteri on Palloliiton rekisteri, jonka kautta käsitellään kaikki henkilörekisteröinnit, kuten pelaaja- tai erotuomarirekisteröinnit. Järjestelmän kautta ostetaan myös pelipassit ja vakuutukset.

Pelipassi oikeuttaa pelaamaan kotimaisissa sarjoissa ja turnauksissa. Pelipassilla saa lisäksi alennuksia ottelulipuista sekä muita jäsentarjouksia.

Lisätietoa Pelipaikasta ja Pelipasseista

Korttien hyödyntäminen

Kun toimihenkilö tuo CSV-tiedoston Pelipaikasta myClubiin ja tarkastaa tuodut tiedot, muodostaa myClub ladatuista Pelipasseista Kortteja. Kortti löytyy Pelipassin ostaneen pelaajan jäsentililtä selainversiossa ja mobiilisovelluksessa. (Kortit on olemassaoleva lisäpalvelu myClubissa, jota hyödynnetään myös muissa konteksteissa). Yksi Kortti edustaa yhtä Pelipassia.

Kortti on voimassa saman ajan Pelipassin kanssa. Näin ollen yhdelle pelaajalle luodaan vain yksi Kortti yhtä saman kauden Pelipassia kohden.

Esimerkkilaskelma

Seurassa on 200 pelaajaa, joille kaikille on ostettu Pelipassi Pelipaikassa. Seuran toimihenkilö tuo tiedot tammikuussa Pelipaikasta myClubiin. Jokaisesta Pelipassista muodostuu Kortti myClubiin. Kustannus seuralle on 200 * kortin hinta.

Tämän jälkeen Pelipassin ostaa Pelipaikassa vielä 50 seuran pelaajaa lisää. Seuran toimihenkilö tuo tiedot uudestaan myClubiin (tiedostossa on yht. 250 riviä Pelipasseja; 200 tuoduista Pelipasseista on jo luotu Kortteja tammikuussa). Kustannus seuralle 50 * kortin hinta. Huom. tarkista ajantasainen hinta aina hinnastosta.