Asetukset

Käyttöönotto#

1. Mene Asetukset > Lisäpalvelut > Kortit-sivulle ja klikkaa Osta palvelu. Palvelu on nyt käytössä.

2. Mene Kortit > Asetukset-sivulle ja määritä korttituotteiden laskutukseen liittyvät oletusarvot:

• Korttituotteen laskun pankkitili
      Määritä, mille seuran tilille tulot korteista tulevat.

• Korttituotteen laskun ryhmä
      Määritä ryhmä, jonka alta lasku löytyy.

• Korttituotteen maksuehto
      Määritä maksuehto.

• Korttituotteen laskutuskategoria
      Määritä oikea laskutuskategoria.

• Ohjeet jäsenille
      Lisää halutessasi ohjeita kortteja ostaville jäsenille.

• Ryhmäjäsenyys vaadittu
      Mikäli valintaruutu on valittuna, kortin käyttöön edellytetään jäsenyys vähintään yhteen seuran ryhmään.

3. Mene Kortit > Tuoteryhmät-sivulle ja määritä korttituotteille annettavat tuoteryhmät.

Tuoteryhmät auttatavat raportoinnissa ryhmitteleämään korttituotteiden käyttötietoa. Esimerkiksi kausikortit tai kertakortit voivat olla tuoteryhmiä.

4. Mene Kortit > Tuotteet-sivulle, jossa voit lisätä uusia korttituotteita klikkaamalla Uusi tuote.

5. Määrittele korttituotteen asetukset:

• Nimi
      Määritä tuotteelle kuvaava ja myyvä nimi.

• Tila
      Voit valita, onko tuote myynnissä vai ei.

• Tuoteryhmä
      Valitse tuoteryhmä.

• Voimassaolo
      Voit määritellä voimassaoloksi tietyn aikavälin (esim. kevätkauden ajan) tai valitsemasi määrän päiviä (esim. 90 päivää).

• Käyttökerrat
      Voit myös määritellä rajallisen määrän käyttökertoja kortille (esim. 10 kertaa).

• Laskutus
      Mikäli kortti on maksullinen, määrittele laskutukseen liittyvät asetukset.

Esimerkkikorttituotteita#

Alla on esimerkkejä erilaisista urheiluseuroissa usein käytetyistä korttituotteista ja tuotteiden asetuksista.

10 kerran kortti - rajattu määrä käyntejä
  • Nimi
    10-kortti
  • Tila
    Käytössä
  • Tuoteryhmä
    Esim. Sarjakortit
  • Voimassa myöntämisestä
    365 päivää
  • Käyttökerrat
    Rajoitettu - 10kpl
  • Laskutus
    Maksullinen
Hyvivityskertakortti, jolla voi korvata esim. jumppatunnin.
  • Nimi
    Hyvityskerta

• Tila
    Käytössä

• Tuoteryhmä
    Esim. Sarjakortit

• Voimassa myöntämisestä
    180 päivää

• Käyttökerrat
    Rajoitettu - 1kpl

• Laskutus
    Ei maksuja

Kausikortti koko kaudeksi
  • Nimi
    Kausikortti kevät 2021

• Tila
    Käytössä

• Tuoteryhmä
    Esim. Kausikortit

• Voimassaolo
    Voimassa aikavälillä

• Alkaen
    1.1.2021

• Päättyen
    31.5.2021

• Käyttökerrat
    Rajoittamaton

• Laskutus
    Maksullinen

Kausikortti muutamaksi kuukaudeksi
  • Nimi
    Kahvakuula 3 kuukautta

• Tila
    Käytössä

• Tuoteryhmä
    Esim. Kausikortit

• Voimassaolo myöntämisestä
    90 päivää

• Käyttökerrat
    Rajoittamaton

• Laskutus
    Maksullinen

Korttien hallinnointi ja myöntäminen#

Kortteja voi myöntää kätevästi yhdelle tai useammalle jäsenelle kerrallaan:

1. Mene Kortit > Hallinta-sivulle ja klikkaa Myönnä kortteja.

2. Valitse kortin vastaanottajat ja myönnettävä Korttituote.

3. Määrittele mahdollinen kortin voimaantuloajankohta (Voimassa alkaen).

4. Valitse laskutusvaihtoehto:

• Julkaise ja toimita laskut
      jos haluat että kortin myöntämisen yhteydessä luodaan ja julkaistaan lasku ja se lähetetään heti jäsenelle.

• Luo laskut luonnostilaan jos haluat että kortin myöntämisen yhteydessä luodaan jäsenelle lasku ja jätetään se luonnostilaan. Luonnostilassa olevat laskut voi muokata tarvittaessa, julkaista ja lähettää jäsenelle myöhemmin.

• Ei laskua
      jos et halua laskuttaa kortista. Kortin voi tarvittaessa laskuttaa jälkikäteen.

Käypien korttien määrittäminen tapahtumille#

Jotta harrastajat voivat ilmoittautua tapahtumiin ja ohjaajat voivat valvoa läsnäoloja, tulee tapahtumalle määritellä ne kortit, jotka oikeuttavat ilmoittautumaan ja osallistumaan:

1. Mene Tapahtumat > Hallinta-sivulle ja avaa haluttu tapahtuma muokkaustilaan.

2. Klikkaa Kortit-välilehti auki.

3. Klikkaa Lisää kortti ja lisää tapahtumaan käyvät kortit.

Mikäli harrastajalla ei ole ilmoittautumiseen oikeuttavaa korttia, hän ei voi ilmoittautua tapahtumaan. Ilmoittautumisen yhteydessä harrastaja saa ilmoituksen, että korttia ei löydy ja hänet ohjataan ostamaan kortti seuran verkkokaupasta tai ottamaan yhteyttä seuraan.

Kun käyttäjällä on useampi kortti voimassa samanaikaisesti, ilmoittautuminen / osallistuminen vahvistetaan kortista jota harrastajan on edullisin käyttää.

Ensisijaisesti pyritään käyttämään siis korttia, jossa käyttökertoja ei ole rajoitettu (esim. Kausikortti). Toissijaisesti käytetään korttia, jossa käyttökertoja on rajoitettu (esim. 10-kerran kortti).

Korttien myyminen verkkokaupassa#

Voit lisätä kortteja myyntiin seuran Verkkokauppaan, mikäli seuralla on Verkkokauppa-lisäpalvelu käytössä. Myymällä kortit Verkkokaupassa, automatisoit ja helpotat seuratoimintaa huimasti!

1. Mene Kortit > Tuotteet-sivulle.

2. Valitse halutun korttituotteen kohdalla kolmenpisteen rivivalikosta Luo uusi verkkokauppatuote.

3. Täydennä verkkokauppatuotteen tiedot ja Tallenna.

Tapahtumien läsnäoloseuranta#

Ennen harjoituksen alkua, ohjaaja tai ohjaajan apulainen avaa myClub Coach -mobiilisovelluksen ja avaa etukäteen tehdyistä tapahtumista halutun tapahtuman.

Ohjaaja voi vahvistaa läsnäolon Coach-sovelluksella:

1. Käyttämällä Lue kortti -painiketta ja skannaamalla osallistujan jäsenkortin QR-koodin

2. Koskettamalla henkilön nimeä osallistujalistalla.

3. Klikkaamalla Lisää jäsen ja etsimällä henkilö seuran jäsenrekisteristä.

Vinkki

Läsnäolovahvistus voidaan hallita myös itsepalvelupisteellä, jossa harrastajat itse merkitsevät läsnäolonsa tapahtumaan. Tutustu Aulamoodi-lisäpalveluun.