Kortit-lisäpalvelu

Se nyt vaan on tyhmää, jos ei tiedä keitä seuran maksullisissa tapahtumissa käy

Esittely

Järjestääkö seuranne kurssitoimintaa? Kuuluuko palveluvalikoimaanne liikuntatunteja, -kerhoja tai muita maksullisia tapahtumia? myClubin Kortit-lisäpalvelu on siis tehty teitä varten! Idea on yksinkertainen: seura voi myydä ja myöntää erilaisia osallistumisoikeuksia eli kortteja suoraan myClubista.

Kortteja voidaan myöntää eri ajanjaksoille kuten kuukaudeksi tai vaikka koko kaudeksi, jolloin harrastaja voi käyttää seuran palveluita niin paljon kuin haluaa. Toinen vaihtoehto on myöntää kortti, joka oikeuttaa osallistumaan rajattuun määrään tapahtumia - esimerkiksi klassinen 10-kerran sarjakortti.

Kortti lisätään harrastajan myClub-tilille, minkä jälkeen harrastaja löytää omasta myClubistaan kortin sekä muut tarvittavat tiedot kuten korttien voimassaolon, käyttökerrat ja -historian.

Saapuessaan tapahtumapaikalle harrastaja näyttää jäsenkortin puhelimestaan tai tulostetusta jäsenkortistaan, jonka ohjaaja tai valmentaja lukee myClub Coach -sovelluksella. Kulunvalvonta on siis äärettömän yksinkertaista: ei voimassa olevaa korttia, ei asiaa tapahtumaan. Kortteja hyödyntämällä seura varmistaa, että harrastajilla on oikeus osallistua tapahtumaan ja seura saa oikeasti arvokasta tietoa ja raportteja tapahtumaosallistumisista. Näin tapahtumien suunnittelu on myös jatkossa helpompaa.

• Helppo ja edullinen kulunvalvonta ja läsnäoloseuranta

• Aikaan, tapahtumaan ja kertoihin rajatut liikuntakortit

• Korttien myynti myClubin Verkkokaupassa

• Laskutus suoraan myClubista - ei säätöä muiden ohjelmien, maksupäätteiden tai käteisen kanssa

• Kortti kulkee mukana mobiilissa - harrastajat eivät unohda kortteja kotiin

• Tehokas ja luotettava keino seuran varainhankintaan

Katso video! - "Meille tämä oli siirtyminen nykyaikaan", Tapanilan Erä ry

Käyttöönotto

1. Mene Asetukset > Lisäpalvelut > Kortit-sivulle ja klikkaa Osta palvelu. Palvelu on nyt käytössä.

2. Mene Kortit > Asetukset-sivulle ja määritä korttituotteiden laskutukseen liittyvät oletusarvot:

• Korttituotteen laskun pankkitili
      Määritä, mille seuran tilille tulot korteista tulevat.

• Korttituotteen laskun ryhmä
      Määritä ryhmä, jonka alta lasku löytyy.

• Korttituotteen maksuehto
      Määritä maksuehto.

• Korttituotteen laskutuskategoria
      Määritä oikea laskutuskategoria.

• Ohjeet jäsenille
      Lisää halutessasi ohjeita kortteja ostaville jäsenille.

• Ryhmäjäsenyys vaadittu
      Mikäli valintaruutu on valittuna, kortin käyttöön edellytetään jäsenyys vähintään yhteen seuran ryhmään.

3. Mene Kortit > Tuoteryhmät-sivulle ja määritä korttituotteille annettavat tuoteryhmät.

Tuoteryhmät auttatavat raportoinnissa ryhmitteleämään korttituotteiden käyttötietoa. Esimerkiksi kausikortit tai kertakortit voivat olla tuoteryhmiä.

4. Mene Kortit > Tuotteet-sivulle, jossa voit lisätä uusia korttituotteita klikkaamalla Uusi tuote.

5. Määrittele korttituotteen asetukset:

• Nimi
      Määritä tuotteelle kuvaava ja myyvä nimi.

• Tila
      Voit valita, onko tuote myynnissä vai ei.

• Tuoteryhmä
      Valitse tuoteryhmä.

• Voimassaolo
      Voit määritellä voimassaoloksi tietyn aikavälin (esim. kevätkauden ajan) tai valitsemasi määrän päiviä (esim. 90 päivää).

• Käyttökerrat
      Voit myös määritellä rajallisen määrän käyttökertoja kortille (esim. 10 kertaa).

• Laskutus
      Mikäli kortti on maksullinen, määrittele laskutukseen liittyvät asetukset.

Esimerkkikorttituotteita

Alla on esimerkkejä erilaisista urheiluseuroissa usein käytetyistä korttituotteista ja tuotteiden asetuksista.

10 kerran kortti - rajattu määrä käyntejä
  • Nimi
    10-kortti
  • Tila
    Käytössä
  • Tuoteryhmä
    Esim. Sarjakortit
  • Voimassa myöntämisestä
    365 päivää
  • Käyttökerrat
    Rajoitettu - 10kpl
  • Laskutus
    Maksullinen
Hyvivityskertakortti, jolla voi korvata esim. jumppatunnin.
  • Nimi
    Hyvityskerta

• Tila
    Käytössä

• Tuoteryhmä
    Esim. Sarjakortit

• Voimassa myöntämisestä
    180 päivää

• Käyttökerrat
    Rajoitettu - 1kpl

• Laskutus
    Ei maksuja

Kausikortti koko kaudeksi
  • Nimi
    Kausikortti kevät 2021

• Tila
    Käytössä

• Tuoteryhmä
    Esim. Kausikortit

• Voimassaolo
    Voimassa aikavälillä

• Alkaen
    1.1.2021

• Päättyen
    31.5.2021

• Käyttökerrat
    Rajoittamaton

• Laskutus
    Maksullinen

Kausikortti muutamaksi kuukaudeksi
  • Nimi
    Kahvakuula 3 kuukautta

• Tila
    Käytössä

• Tuoteryhmä
    Esim. Kausikortit

• Voimassaolo myöntämisestä
    90 päivää

• Käyttökerrat
    Rajoittamaton

• Laskutus
    Maksullinen

Korttien hallinnointi ja myöntäminen

Kortteja voi myöntää kätevästi yhdelle tai useammalle jäsenelle kerrallaan:

1. Mene Kortit > Hallinta-sivulle ja klikkaa Myönnä kortteja.

2. Valitse kortin vastaanottajat ja myönnettävä Korttituote.

3. Määrittele mahdollinen kortin voimaantuloajankohta (Voimassa alkaen).

4. Valitse laskutusvaihtoehto:

• Julkaise ja toimita laskut
      jos haluat että kortin myöntämisen yhteydessä luodaan ja julkaistaan lasku ja se lähetetään heti jäsenelle.

• Luo laskut luonnostilaan jos haluat että kortin myöntämisen yhteydessä luodaan jäsenelle lasku ja jätetään se luonnostilaan. Luonnostilassa olevat laskut voi muokata tarvittaessa, julkaista ja lähettää jäsenelle myöhemmin.

• Ei laskua
      jos et halua laskuttaa kortista. Kortin voi tarvittaessa laskuttaa jälkikäteen.

Käypien korttien määrittäminen tapahtumille

Jotta ohjaajat voivat valvoa läsnäoloja, tulee tapahtumalle määritellä ne kortit, jotka oikeuttavat osallistumaan:

1. Mene Tapahtumat > Hallinta-sivulle ja avaa haluttu tapahtuma muokkaustilaan.

2. Klikkaa Kortit-välilehti auki.

3. Klikkaa Lisää kortti ja lisää tapahtumaan käyvät kortit.

Kun käyttäjällä on useampi kortti voimassa samanaikaisesti, osallistuminen vahvistetaan kortista jota harrastajan on edullisin käyttää.

Ensisijaisesti pyritään käyttämään siis korttia, jossa käyttökertoja ei ole rajoitettu (esim. Kausikortti). Toissijaisesti käytetään korttia, jossa käyttökertoja on rajoitettu (esim. 10-kerran kortti).

Korttien myyminen verkkokaupassa

Voit lisätä kortteja myyntiin seuran Verkkokauppaan, mikäli seuralla on Verkkokauppa-lisäpalvelu käytössä. Myymällä kortit Verkkokaupassa, automatisoit ja helpotat seuratoimintaa huimasti!

1. Mene Kortit > Tuotteet-sivulle.

2. Valitse halutun korttituotteen kohdalla kolmenpisteen rivivalikosta Luo uusi verkkokauppatuote.

3. Täydennä verkkokauppatuotteen tiedot ja Tallenna.

Tapahtumien läsnäoloseuranta

Ennen harjoituksen alkua, ohjaaja tai ohjaajan apulainen avaa myClub Coach -mobiilisovelluksen ja avaa etukäteen tehdyistä tapahtumista halutun tapahtuman.

Ohjaaja voi vahvistaa läsnäolon Coach-sovelluksella:

1. Käyttämällä Lue kortti -painiketta ja skannaamalla osallistujan jäsenkortin QR-koodin

2. Koskettamalla henkilön nimeä osallistujalistalla.

3. Klikkaamalla Lisää jäsen ja etsimällä henkilö seuran jäsenrekisteristä.

Vinkki

Läsnäolovahvistus voidaan hallita myös itsepalvelupisteellä, jossa harrastajat itse merkitsevät läsnäolonsa tapahtumaan. Tutustu Aulamoodi-lisäpalveluun.