Pankkiyhteys -lisäpalvelu

Juuri oikeanlaista kemiaa - saumaton suhde pankkisi ja myClubin välillä

Kyse on todella hyvin toimivasta - suorastaan timanttisesta - suhteesta. Jäsenten, sponsoreiden tai asiakkaiden maksettua laskunsa oikeilla viitteillä, tieto siirtyy pankin järjestelmistä automaattisesti myClubiin. Urheiluseuran toiminta rullaa helpommin, kun seuralla on jatkuvasti ajantasainen tieto talouden tilasta. Rahastonhoitajien ei siis tarvitse päivitellä käsin maksusuorituksia tai latailla viitemaksuaineistoja pankista - myös rahureilla on oikeus nauttia urheilusta:

 • Maksut kuittaantuvat maksetuiksi kerran päivässä
 • Tieto kaikilta seuran pankkitileiltä
 • Työaikaa säästyy merkittävästi
 • Pankkiyhteys saatavilla kahdeksaan yleisimpään pankkiin

Ylivoimaisesti suosituin myClubin lisäpalvelu

myClub-perheen seurojen keskuudessa Pankkiyhteyden hyödyt on oivallettu laajasti, ja palvelua hyödyntävät sadat seurat ympäri Suomen.

“Pankkiyhteyden käyttöönottoa ei tarvinnut kauaa miettiä. Ennen maksujen kuittaamiseen saattoi kulua useampikin päivä...” - FC Futura Juniorit

Lue koko asiakastarina!

Miten palvelu otetaan käyttöön?

 1. Aktivoi Pankkiyhteys-lisäpalvelu myClubiin "Asetukset > Lisäpalvelut" -sivulta klikkaamalla "Osta nyt"-painiketta
 2. Seura toimittaa pankille valtuutuksen myClubin vastaanottaa maksuliikennetapahtumat automaattisesti järjestelmään yhteisen Web Service -kanavan kautta
Valtuutuslomakepohja pankille löytyy tästä  Word tai  PDF . Täytetty pankkivaltuutus toimitetaan omaan tilikonttoriin. myClub-tuesta ilmoitetaan kun pankkiyhteys on käytössä. Varmista että ilmoitat pankille kaikki käytössä oleva pankkitilit.

Pankkiyhteys -lisäpalvelun voit tilata seuraaville pankeille

 • Nordea
 • Osuuspankki
 • Aktia
 • Säästöpankki
 • Oma Säästöpankki
 • Danske Bank
 • Handelsbanken
 • POP Pankki
(Pankki veloittaa pankkipalveluiden käytöstä oman hinnastonsa mukaisesti.)

Uusi pankkitilinumero

Kun lisäätte uusia pankkitilinumeroita myClubiin, esimerkiksi uuden joukkueen perustamisen yhteydessä, muistakaa ohjeistaa pankkianne,  että pankki lisää kyseiset pankkitilinumeort tilaamaanne pankin web-service kanaavaan. Näin uusien tilien maksusuoritukset päivittyvät myös automaattisesti myClubiin.

USEIN KYSYTTYÄ - Pankkiyhteys

1. Tilasin pankkiyhteys -palvelun ja edelleen lisäpalvelussa näkyy ilmoitus ”Aktivointi kesken”. Mitä minun pitää tehdä?!

 • Varmista että olet toimittanut pankille valtuutuslomakkeen pankin Web service -kanavan avaamiseksi, jossa on listattu kaikki ne seuranne tilinumerot, joiden viitemaksusuorituksista haluatte pankin koostavan KTL-viitemaksuaineiston, joka päivittyy seuranne myClubiin automaattisesti.
 • Mikäli olet epävarma valtuutuksen toimittamisesta, ota yhteyttä pankkinne asiakaspalveluun.

2. Olen toimittanut valtuutuksen pankkiin ja ilmoitus ’Aktivointi kesken’ näkyy edelleen?!

 • Kun seuranne asiakas maksaa ensimmäisen viitemaksun, joka päivittyy pankin web service -kanavasta myClubiin, muuttuu tila aktiiviseksi.
 • Ennen kuin ensimmäinen viitemaksusuoritus tulee tilille ja pankin web service -kanavaan, myClub muistuttaa viikon välein pääkäyttäjiä sähköposti-ilmoituksella.
 • Huomaathan: jos asiakas maksaa maksun tilisiirtona eli ilman laskun viitettä, ei maksu päivity viitemaksuaineistoon eikä myClubiin. Ilman viitteitä maksetut maksut tulee päivittää käsin myClubiin. (katso: Maksusuoritusten merkitseminen käsin). Kannattaa ohjeistaa jäsenistöä laskujen maksussa esimerkiksi seuraavalla artikkelilla: Vinkkejä laskun maksuun
 • Huomaathan: jos asiakas maksaa laskun eräpäivän mukaisesti, joka on esim. 2 viikon päästä tulevaisuudessa, tulee maksusuoritus tilille ja web service -kanavaan vasta tuolloin. Näinollen lasku näkyy maksamattomana myClubissa siihen asti kun viitemaksusuoritus päivittyy myClubiin.

3. Pankkiyhteys on aktivoitunut, mutta viime kuun laskut eivät päivity?!

Pankki ei toimita viitemaksuaineistoja takautuvasti. Viitemaksujen päivitys alkaa siitä päivästä lähtien, jolloin pankki on kytkenyt web service -kanavan päälle. Tiedustele kytkemispäivää ja kytkettyjä tilinumeroita pankkisi asiakaspalvelusta.

Mikäli pankkiyhteys on kytketty myöhemmin päälle kuin maksusuoritukset on maksettu, tulee maksusuoritukset päivittää myClubiin käsin aikaisempien maksujen osalta. (katso: Maksusuoritusten merkitseminen käsin)

4. Uuden perustamamme joukkueen joukkueenjohtaja raportoi, että laskut eivät päivity vaikka meillä on pankkiyhteys käytössämme?!

Tiedustele pankkinne asiakaspalvelusta oletteko lisänneet kyseisen joukkueen tilinumeron pankin web service -kanavan. Teidän tullee ilmoittaa pankille kaikki ne seuranne tilinumerot, joiden viitemaksusuorituksista haluatte pankin koostavan KTL-viitemaksuaineiston, joka päivittyy seuranne myClubiin automaattisesti.

5. Osa maksuista ei päivity myClubiin vaikka meillä on pankkiyhteys käytössämme?!

Huomaathan että, jos asiakas maksaa tilisiirtona maksun eli ilman laskun viitettä, ei maksu päivity viitemaksuaineistoon eikä näin olleen myClubiin. Ilman viitteitä maksetut maksut tulee päivittää käsin myClubiin. (katso: Maksusuoritusten merkitseminen käsin)

Kannattaa ohjeistaa jäsenistöä laskujen maksussa esimerkiksi seuraavalla artikkelilla: Vinkkejä laskun maksuun

6. Osa maksuista ei kohdistu ollenkaan myClubin laskuihin?!

Joskus joukkueet ovat keksineet omat henkilökohtaiset viitteet itselleen ja käyttävät näitä. Tällöin maksusuoritukset eivät voi kohdistua oikein. Laskua maksaessa tulee aina käyttää laskulla olevaa viitettä.

Kannattaa ohjeistaa jäsenistöä laskujen maksussa esimerkiksi seuraavalla artikkelilla: Vinkkejä laskun maksuun

7. Paytraililtä tulee maksusuorituksia, jotka eivät kohdistu laskuille?!

Seuralla saattaa olla provisiolaskutuskumppaneita, jotka tilittävät summia seuralle (esim. Paytrail, Smartum). Asiakkaat ovat maksaneet laskut kumppanien kautta ja laskut on merkitty maksetuksi myClubissa. Kumppanit käyttävät omia satunnaisia viitteitä seuratilityksissään ja näitä ei tule kohdistaa millekään laskulle. Voit klikata halutessasi ’ Piilota maksu’ -linkkiä, jotta tämä ei aiheuta sekaannusta.

Tarvitsetko vielä apua? Ota yhteyttä Ota yhteyttä