Saapuvat viitemaksuaineiston tilaaminen pankista

Laskureskontran hallinta helpottuu, nopeutuu ja virhesyötteet poistuvat kun tilaatte pankiltanne " saapuvat viitemaksut"-palvelun.  Viitemaksusuoritukset ladataan verkkopankista tiedostoon omalle tietokoneelle.  Tallennettu tiedosto ladataan myClubiin seuraavasti

  1. Mene "Laskutus > Viitemaksut"-sivulle
  2. Klikkaa "Saapuvat viitemaksut" -kohdassa "Valitse tiedosto"-nappia ja valitse tallennettu viitemaksusuoritustiedosto
  3. Klikkaa "Päivitä"-nappia
" Saapuvat viitemaksut"-palvelu (vanha konekielinen tiliote) maksaa vuositasolla hieman pankista riippuen noin 100 euroa ( +/- )
Palvelun tilaatte omalta pankiltanne ja tilausta varten tarvitsette todennäköisesti pankkiin seuraavaa
  • a) hallituksen pöytäkirja, jossa palvelun hankinnasta on tehty päätös
  • b) Lisäksi tarvitsette pankkiin yhdistyksen säännöt
Aineiston haku vähintään kerran viikossa -> jos saa päivittäin niin parempi. Aineistohaussa siis haetaan haluamanne tilien viitteelliset maksusuoritukset. 

Kaikki pankkitilit samaan viitemaksuaineistoon

Jos seurassa on useampi pankkitili esimerkiksi eri joukkueille kannattaa "Saapuvat viitemaksut"-aineistoon pyytää kaikkien pankkitilien suoritukset. Näin yksi toimihenkilö voi päivittää koko seuran kaikki maksusuoritukset ja näin ei esimerkiksi joukkueiden rahastonhoitajien tarvitse kuluttaa aikaa maksusuoritusten päivittämiseen ja seuraamiseen, seuran rahastonhoitaja säästävät todella paljon aikaa ja vaivaa.
HUOM! Muista ilmoittaa pankille uusien pankkitilien sisällyttämisestä "Saapuvat viitemaksut"-aineistoon, jos seurassanne luodaan vuosittain uusia pankkitilejä esimerkiksi uusille joukkueille.

Ei henkilökohtaisia viitenumeroita

Jokaisella laskulla on oma viitenumero, jota tulee käyttää maksaessa laskuja. Laskun viitenumeron avulla maksusuoritus kohdentuu laskulle ja kirjanpitoon oikein. Jos seuralla on ollut aiemmin käytössä jäsenistölle keksityt omat viitenumerot, tulee näiden käyttö ehdottomasti kieltää jotta maksujen kohdennus laskuille menee oikein.


Video-ohje saapuvat viitemaksut -aineiston lataamisesta

Tarvitsetko vielä apua? Ota yhteyttä Ota yhteyttä