Saatavien hallinta -lisäpalvelu

Urheiluseurojen todellinen tähtipuolustaja on Saatavien hallinta -lisäpalvelu: maksuseuranta ja -muistutukset sekä perintä samassa paketissa!

Kyseessä on todella moderni ja monipuolinen tähtipakki. myClubin Saatavien hallinta -lisäpalvelu integroituu täydellisesti Visma Financial Solutions Oy:n maksuvalvontapalveluun, jolloin seuran ei tarvitse huolehtia maksuseurannasta, ja Visma hoitaa tarvittaessa myös maksumuistutukset ja perintätoimet seuran puolesta.

Kaikki myClubissa tehdyt laskut ohjautuvat suoraan Visman järjestelmään ja kuittaantuvat maksetuiksi vastaanottajan maksettua laskun. Seurajohto voi siis ainakin maksuseurannan ja -valvonnan osalta nostaa jalat pöydälle, hymyillä uuden tähtipakin hankinnasta ja keskittyä muuhun tärkeään seuratyöhön. Tähtipakin vahvuudet tiivistettynä:

 • Päivittäinen maksuvalvonta
 • Rahankierto nopeutuu ja laskut tulevat maksetuksi
 • Laskujen kohdistaminen ja virheellisten tai viitteettömien suoritusten selvitykset reskontraan
 • Maksumuistutusten lähetys ilmainen toimeksiantajalle eli seuralle
 • Asiallinen ja ammattimainen perintäprosessi
 • Mahdollisuus asettaa lasku perintäkieltoon
 • Ammattimainen seurakuva
 • Aikaa säästyy

Lue miten maksuvalvonta  helpotti Tapparan toimintaa, jossa palvelu otettiin käyttöön vuonna 2014.

P.S. Ja tämä tähtipakki maksaa itsensä varmasti takaisin, sillä Saatavien hallinnalla seura säästää takuuvarmasti rahaa, puhumattakaan säästyneestä arvokkaasta työajasta. Lue alla oleva esimerkki ja laske oman seurasi rahalliset säästöt!

Saatavien hallinnan käyttöönotto edellyttää erillistä sopimusta Visma Financial Solutions Oy:n kanssa. Voit tehdä tilauksen suoraan myClubista.

Huom! Saatavien hallinta lisäpalvelu on tilattavissa ja käytettävissä, kun Kirjanpito -lisäpalvelu on tilattu ja aktiivinen. 

Esimerkki: Säästät rahaa viitemaksukuluissa!

Pankki veloittaa jokaisesta pankkitilille tulevasta viitteettömästä maksusuorituksesta keskimäärin 0,50€ ja viitteellisestä 0,10€ . 

ESIMERKKI: Seurassa tehdään laskuja 1000kpl kuukaudessa. Harrastajat maksavat laskut viitenumerolla. Pankki veloittaa tällöin seuraa  1000kpl x 0,10€ = 100 € / kuukaudessa, joka on vuositasolla 1 200 €.  (Jos harrastajat maksavat ilman viitettä, voi pankkikulu olla jopa 1000kpl x 0,50€ =  500€ / kk ja vuositasolla 6 000€!)  

Saatavien hallinta -lisäpalvelussa Visma Financial Solutions tilittää maksusuoritukset koontina kerran arkipäivässä yhtenä viitemaksuna. Näin ollen viitemaksuja muodostuu vain 20kpl kuukaudessa. Pankin veloittama kulu on tällöin vain  20kpl x 0,1€ = 2€, joka on vuositasolla 24€!

Ottaessasi Saatavien Hallinta -lisäpalvelun käyttöön, säästät jo pelkästään pankkikuluissa esimerkin mukaan  1 176 € ((1000 laskua x 12 kk x 0,10€) - (20kpl x 12kk x 0,10€)=1 176 €)

SÄÄSTÖ VUODESSA = Laskujen lukumäärä vuodessa x 0,10 € - 24€

Esimerkki: Tiedota jäsenistöä saatavien hallinnan käyttöönotosta

JÄSENTIEDOTE
Olemme siirtäneet seuramme laskujen reskontran, saatavien eräpäivän jälkeisen seurannan ja sitä koskevat toimenpiteet Visma Financial Solutions Oy:lle.
Käytännössä tämä merkitsee seuraavaa:
 • suoritus seuralle kulkee Visma Financial Solutions Oy:n asiakasvaraintilin kautta
 • tilinumero vaihtuu
 • Visma Financial Solutions lähettää maksuhuomautukset

Huom. Vanhat laskut ovat ennallaan, joten käytättehän aina laskulla olevaa tilinumeroa. Laskut löytyvät normaaliin tapaan myös myclub tililtä.

Uusien palveluiden käyttöönoton johdosta vapautuvien resurssien myötä voimme palvella Teitä asiakkaanamme entistä paremmin ja tehokkaammin.

Maksamiseen liittyvissä asioissa pyydämme ottamaan yhteyttä laskutuspalvelun numeroon 02 4808 8020 tai sähköpostilla osoitteeseen fsf.asiakaspalvelu@visma.com.


Miten lisäpalvelu toimii? 

Lisäpalvelu edellyttää Kirjanpito-palvelun tiukennetussa tilassa. Tällöin laskutuksessa aktivoituvat seuraavat muutokset:

 • Julkaistuja laskuja ei voi enää muokata. Kirjanpito pysyy ryhdissä.
 • Sulje-toiminto merkkaa laskun suljetun sijasta luottotappioksi.
 • Jos lasku halutaan mitätöidä tai korjata, tulee luoda hyvityslasku. Hyvityslasku merkkaa alkuperäisen laskun maksetuksi ja luo vastaavansuuruisen miinusmerkkisen tositteen, jotta kirjanpito täsmää.

Saatavien hallinnan aktivointi tuo lisäksi seuraavat vaatimukset laskujen julkaisulle:

 • Osoitetiedot ovat jäseniltä vaadittuja kenttiä: laskua ei voi julkaista, ellei jäsenellä ole osoitetietoja täytettynä
 • Laskun maksuehdon on oltava vähintään 14 päivää
 • Jos laskun vastaanottaja on alle 18-vuotias, tulee jäsenellä olla vähintään yhden huoltajan tiedot täytettynä

Saatavien hallinnan ollessa käytössä laskuttaminen hoidetaan ylläolevia muutoksia lukuunottamatta aivan kuten ennenkin. Laskulle tulostuu kuitenkin maksuseurantaa hoitavan Visma Financial Solutions:in tilinumero, jolle jäsen maksaa laskunsa. Visma Financial Solutions puolestaan tilittää rahan seuran pankkitilille, joka on laskulle valittuna. myClub päivittää automaattisesti maksusuoritukset julkaistuille laskuille, samaan tapaan kuin pankkiyhteyspalvelussa.

Jos jäsen ei maksa laskuaan ajallaan, Visma Financial Solutions lähettää automaattisesti maksumuistutuksen 14 päivää eräpäivän jälkeen (voidaan myös sopia erikseen Visma Financial Solutions kanssa). Mikäli laskua ei makseta siitäkään huolimatta, Visma käynnistää perintätoimet. Seuran ei siis tarvitse itse tehdä toimenpiteitä, vaan ne hoidetaan automaattisesti. Lasku voidaan haluttaessa asettaa myClubissa perintäkieltoon, jolloin perintätoimia ei käynnistetä.

Mikäli jäsen suorittaa maksun väärällä tilinumerolla tai muulla maksutavalla kuten käteisellä tai virikesetelillä, voi seura kirjata maksun laskulle myClubissa vanhaan tapaan, jolloin myClub ilmoittaa ohimaksun Vismalle, eikä maksumuistutuksia lähetetä.


Tutustu Visma Financial maksuvalvonta -esitykseen.

Kysy lisää Visma Financial Solutions Oy:n palveluista!

Tuomas Luhtala, Visma Financial Solutions Oy
Mobile +358 50 5984100
tuomas.luhtala@visma.com

Onko sinulla kysyttävää toimeksiannosta?

Asiakaspalvelu toimeksiantajalle

Laskutus-, perintä- ja huomautuspalvelu
 • Aurakatu 8, 20100 Turku
 • Arkisin klo. 8 - 16
  • Tel. 02 4808 8050
  • Fax 029 080 6559
 • fsf.toimeksiantajat@visma.com

Tarvitsetko vielä apua? Ota yhteyttä Ota yhteyttä