Liitetiedostojen liittäminen

Liitetiedostoja voidaan liittää tarvittaessa tapahtumiin, tiedotteisiin ja sähköposteihin. 

A) Vanhempainillan materiaalit 'ilmoitustaululle'

Esimerkiksi vanhempainillan jälkeen voit luoda tiedotteen ja liittää vanhempainillan materiaalit ryhmän tai joukkueen ilmoitustaululle. Näin vanhemmat voivat jälkikäteen tutustua halutessaan esitettyyn materiaaliin eikä kenenkään sähköpostia tukita turhaan sähköpostiviesteillä ja liitetiedostoilla.

 1. Mene 'Tiedotteet > Hallinta'-sivulle ja valitse ryhmä, jonka jäsenille tiedote halutaan näyttää
 2. Klikkaa 'Uusi tiedote'-linkkiä
 3. Täytä tiedotteen sisältö ja asetukset: AiheSisältö, Julkaisuajankohta, Tiedotteen poistuminen ilmoitustaululta, sallitaanko sisäänkirjautuneille ryhmän jäsenille tiedotteen kommentointi.
 4. Lisää liitetiedosto klikkaamalla 'Liitteet'-kenttää ja valitsemalla haluttu tiedosto.
 5. Tallenna tiedote klikkaamalla 'Luo'-painiketta.

Kenelle tiedote näkyy?

Tiedotteen näkevät kaikki ne henkilöt jotka kuuluvat samaan ryhmään, johon tiedote on tallennettu ja kaikki ne henkilöt, jotka kuuluvat kyseisen ryhmän aliryhmiin.
 1. Seura ry
  1. Hiihtojaos
  2. Suunnistusjaos
Esimerkiksi kun tiedote on tallennettu ryhmään '1. Seura ry', näkevät kaikki seuran jäsenet tiedotteen. Kun tiedote on tallennettu 'a. Hiihtojaos' -ryhmään, näkevät kaikki ' Hiihtojaos' -ryhmään kuuluvat ja mahdollisiin aliryhmiin kuluvat henkilöt kyseisen tiedotteen. Ne jotka kuuluvat vain ' b. Suunnistusjaos' -ryhmään eivät näe ' a. Hiihtojaos'-ryhmän tiedotteita.
Jos tiedotteen asetuksista on määritetty tiedote julkiseksi, voidaan tiedote lukea rajoituksetta internetissä ilman käyttäjän sisäänkirjautumista. ' Julkinen'-asetusta käytetään yleensä, kun halutaan liittää osa tiedotteista päivittymään automaattisesti seuran kotisivulle ' Julkaisut'-ominaisuudella.

B) Leiriohjelman liittäminen leirille ilmoittautuville

Tapahtumailmoittautumisen yhteyteen voidaan myös lisätä liitetiedostoja. Esimerkiksi yksi tapa on lisätä tiedostona leiriohjelma ja varustusinfo vanhemmille, joka on luettavissa ja ladattavissa talteen leiri-ilmoittautumisen yhteydessä. Mahdolliset liitetiedostot lähetetään myös ilmoittautumisen varmistuksen yhteydessä sähköpostilla ilmoittautuneelle.

 1. Mene 'Tapahtumat > Hallinta'-sivulle ja valitse ryhmä, johon tapahtuma kuuluu (esim. Kesäleirit)
 2. Klikkaa 'Uusi tapahtuma'-linkkiä ja lisää tapahtuman tiedot ja asetukset
 3. Lisää liitetiedosto klikkaamalla 'Liitteet'-kenttää ja valitsemalla haluttu tiedosto.
 4. Tallenna tapahtuma.

C) Henkilökohtainen viesti liitteillä

Kun haluat lähettää valituille henkilöille suunnatun viestin esimerkiksi tuomarikoulutukseen kutsuttaville, voit liittää sähköpostiin myös liitetiedostoja kuten koulutuksen päiväohjelman.

 1. Mene 'Tapahtumat > Hallinta'-sivulle
 2. Valitse henkilöt taulusta 'ruksilla', joille haluat sähköpostin lähettää.
 3. Klikkaa taulun yläpuolelle aktivoituvaa toimintoa 'Uusi sähköposti'
 4. Kirjoita viesti ja lisää liitetiedosto
 5. Lähetä sähköposti klikkaamalla 'Lähetä'-painiketta
Yleinen rajoitus yksittäisen liitetiedoston koolle on 2Mb. Pienennä tiedoston kokoa, jos sinulla on yli 2Mb liitetiedosto.

Tarvitsetko vielä apua? Ota yhteyttä Ota yhteyttä